۱۳۸۸ فروردین ۲۲, شنبه

دسته بندی فرکانسها

فرکانسهای مختلف در مدارهای الکتریکی و الکترونیکی ، رفتارهای متفاوتی از خود نشان می دهد . همین رفتار متفاوت است که که برای هر مورد کاربرد ویژه ای را فراهم می کند . بدین سبب ، فرکانسها را در طبقات متفوات دسته بندی می کنند .

1)امواج فوق العاده کوتاه کاربرد در مخابرات تلویزیونی رایو آماتور ماهواره و تلفن سیار اتومبیل
2)امواج خیلی کوتاه کاربرد در fm تلویزیون و تلفن بی سیم
3)امواج کوتاه کاربرد در مخابرات عمومی
4)فرکانس رادیویی متوسط کاربرد در مخابرات رادیویی هوایی
5)فرکانس رادیویی کم کاربرد در مخابرات دریایی

الف - سیگنال dc : که فرکانس آن صفر است و بیشتر به عنوان منبع انرژی در دستگاههای مختلف استفاده می شود .

ب- فرکانسهای ده هرتز تا یک کیلو هرتز : این فرکانسها در مولدهای قدرت و خطوط انتقال آن در نیروگاهها استفاده می شود .

ج – فرکانسهای صوتی : این فرکانسها در محدوده 20 هرتز تا 20 کیلو هرتز قرار دارد و محدوده گویش و شنوایی انسان را در بر می گیرد .

د – فرکانسهای رادیویی کم : این فرکانسها در محدوده 30 کیلو هرتز تا 300 کیلو هرتز قرار دارد و به lf مشهور است . این محدوده فرکانسی در گیرنده های قدیمی مورد استفاده قرار می گرفت .

ه – فرکانسهای رادیویی متوسط : این فرکانسها در محدوده 300 کیلو هرتز تا 3 مگا هرتز قرار دارد و باند موج متوسط را پوشش می دهد .

و – امواج اولتراسونیک با ماورای صوت : این امواج در محدوده 20 کیلو هرتز تا 2 مگا هرتز قرار دارد و بیشتر در دستگاههای کنترل از راه دور استفاده می شود .

ز – فرکانسهای تصویر یا ویدئو : این فرکانسها در محدوده 50 هرتز تا 5 مگا هرتز قرار دارد و فرکانسهای تصویر یا ویدئو را در تلویزیون تشکیل می دهد .

ح – فرکانسهای رادیویی خیلی کم vlf : این فرکانسها در محدوده 10 کیلو هرتز تا 30 کیلو هرتز قرار دارد و امروزه به عنوان سیگنال رادیویی مورد استفاده قرار نمی گیرد .

ط – فرکانسهای رادیویی زیادhf : این فرکانسها در محدوده 3 تا 30 مگا هرتز قرار دارد و معمولاً موج کوتاه رادیویی را تشکیل می دهد .

ی – فرکانسهای رادیویی خیلی زیاد vhf : این فرکانسها در محدوده فرکانسی 30 مگا هرتز تا 300 مگاهرتز قرار دارد و فرکانسهای رادیویی آماتوری و کانالهای تلویزیونی را تشکیل می دهد .

ک – فرکانسهای رادیویی خیلی خیلی زیاد : این فرکانسها در محدوده 300 مگا هرتز تا 3گیگا هرتز قرار دارد و کانال ها یuhf تلویزیونی را تشکیل می دهد .

ل- فرکانسهای رادیویی فوق العاده زیاد shf : محدوده فرکانسی این باند در حد فاصل 3 گیگا هرتز تا 30 گیگا هرتز قرار دارد .

م – فرکانسهای رادیویی بی نهابت زیاد ehf : این فرکانسها در محدوده 30 گیگا هرتز تا 300 گیگا هرتز قرار دارد . فرکانهای shf و ehf معمولاً باند میکروویو را تشکیل می دهد .

ن – امواج نورانی : فرکانسهای بیشتر از 1000 گیگا هرتز از محدوده امواج رادیویی خارج شده و طیف امواج نورانی مرئی و غیر مرئی را تشکیل می دهد . بیشترین فرکانس را اشعه کیهانی دارد در محدوده پنج ضرب در ده به توان بیست هرتز تا هشت ضرب در ده به توان بیست و یک هرتز قرار دارد .
__________________


آشنایی با جنگنده ها

درخواست فیلم برای دانلود




هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر